Campuzano: “Ens trobem davant d’una nova vergonya democràtica”

 

Els portaveus al Congrés del Partit Demòcrata, Carles Campuzano, i d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, han criticat aquest dimarts la decisió del Congrés de no crear una comissió d’investigació sobre l’actuació de la Policia i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 -O, tal com demanaven els dos grups. La proposta ha estat rebutjada pels vots en contra de PP, PSOE i Ciutadans.

 

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, destaca que “el veto a la comissió per part del bloc del 155 és una vergonya democràtica“. “Les imatges de les càrregues policials de l’1-O quedaran gravades en la nostra memòria col·lectiva, encara que alguns pretenguin tapar-ho“, apunta. Campuzano considera que la “brutalitat policial” ocorreguda durant la jornada del referèndum “no és pròpia d’un país avançat i democràtic, com tampoc ho és vetar ara la seva investigació“. I afegeix: “una comissió d’investigació hauria de permetre aclarir les responsabilitats polítiques en el modus operandi de la Policia i la Guàrdia Civil durant aquella jornada“.

 

 

Madrid, 30 de gener de 2018