Sergi Miquel pregunta al Govern espanyol si “els ciutadans tenen el dret a dirigir-se en qualsevol de les llengües cooficials del seu territori”

 

 

El portaveu d’Educació i Cultura del Partit Demòcrata al Congrés, Sergi Miquel, ha presentat aquest dimarts una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol sobre l’estat de les llengües cooficials a l’administració pública. Miquel demana al Govern si “creu que els ciutadans de territoris amb llengües cooficials tenen el dret a dirigir-se en qualsevol de les llengües cooficials a l’administració publica”, i exigeix saber “quines mesures pensa prendre el Govern per tal de garantir aquest dret”.

 

El diputat reclama també que el Govern expliqui si “la defensa del dret a dels ciutadans dels territoris amb llengües cooficials a poder dirigir-se a l’administració pública en qualsevol de les llengües cooficials forma part del necessari respecte al pluralisme lingüístic i defensa de la riquesa cultural”.

 

En la mateixa línia, Miquel ja va presentar una bateria de preguntes el passat mes de juliol sobre les comunitats catalanoparlants d’arreu del món i el seu dret a viure “amb la màxima normalitat” la seva llengua. Així mateix, la portaveu de Justícia del PDeCAT, Lourdes Ciuró, va registrar també a l’estiu una Proposició no de Llei per tal de garantir l’ús del català en l’administració de Justícia.

 

 

 

 

Madrid, 13 de febrer de 2017