El diputat del Partit Demòcrata al Congrés assegura que “ja fa molts anys que l’Estat espanyol està incomplint acords a Catalunya”

 

El diputat del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, ha denunciat que “degut a l’aplicació de l’article 155, el govern espanyol ha incomplert l’acord en relació al desviament obligatori dels camions des de la N340 a l’AP7 amb les corresponents bonificacions en el tram de les Terres de l’Ebre i del Penedès”. Un acord entre la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Fomento que, al setembre del 2017, es va anunciar que entraria en vigor l’1 de gener del 2018, però no ha estat així. Ferran Bel ho ha dit durant la seva intervenció al ple del Congrés d’avui.

 

“No és una situació sobrevinguda”, ha apuntat Bel, que ha assegurat que es tracta d’un “incompliment constant de diferents governs de diferents colors en relació a les inversions que s’havien de materialitzar per realitzar els dos trams de l’A7, que en aquests moments estan paralitzats des de fa molts anys”. Ferran Bel, que ha afirmat que “no es pot esperar més”, ha afegit que “a Catalunya rebem bé els anuncis de les grans inversions de pluges de milions pel 2026, però essencialment, a Catalunya, la gent vol que es compleixin els compromisos de l’any 2017 i 2018”. “Si s’anuncien inversions pel 2026 també estem contents, però ja fa molts anys que l’Estat espanyol està incomplint; al Penedès, a les Terres de l’Ebre i a tot Catalunya”, ha reblat.

 

El diputat Ferran Bel ha lamentat que el Ministeri hagi perdut una altra ocasió per fixar una data clara per complir els compromisos i els acords als quals s’havien arribat.