La coordinadora general considera prioritari “configurar un govern real i efectiu perquè no podem seguir amb un 155 que lamina les nostres institucions”

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha afirmat que “ningú pot pensar que renunciarem al bagatge i l’actiu polític que el Partit Demòcrata representa”. Pascal s’ha expressat en aquests termes després de la reunió de l’Executiva Nacional, que ha valorat l’escenari polític i ha fet balanç del procés d’elecció dels candidats de cara a les properes eleccions municipals.

Pascal ha posat en valor “el tarannà d’obertura i suma del Partit Demòcrata”, i ha recordat que “no som només una manera de fer política, el nostre projecte defensa les classes mitjanes i treballadores, som els de la feina i no el subsidi, els que apostem pels sectors productius de la societat, som els defensors de l’escola catalana”. En aquesta línia,“representem una força política continuadora d’un fil d’acció política de 45 anys d’història, representat per més de 450 alcaldes, més de 3.000 regidors, amb representació al Parlament de Catalunya, al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu. També hem estat reconeguts per Transparència Intencional, i tenim una especial sensibilitat cap al lideratge femení, un 40% de paritat de gènere ”, ha conclòs.

Precisament, la coordinadora general del partit també ha explicat que l’Executiva Nacional ha valorat satisfactòriament els més de 100 processos de primàries que s’han engegat i ha fet una menció especial a la ciutat de Barcelona, que espera “recuperar-la, perquè no pot estar ni un segon més en la grisor del govern de Colau, que deixa passar les oportunitats”. La recuperació de l’alcaldia suposaria “un pas endavant en el reforçament de l’estructura del partit”, ha dit.

Pascal ha remarcat la “necessitat” de configurar un govern “com més aviat millor” perquè, ha assegurat, “no podem seguir amb un 155 que lamina i debilita les nostres institucions”. En aquesta línia, la coordinadora general ha demanat “posar-se a treballar de forma efectiva i real” i ha afegit que ara és l’hora de “posar el bé col•lectiu per davant, per avançar en la situació de bloqueig en la que ens trobem”.

Finalment, la coordinadora general ha descartat “l’escenari electoral” com a desllorigador de la situació política actual. “Encara hi ha marge i recorregut per tenir legislatura” i ha afirmat que “no hem de posar-nos terminis, perquè la responsabilitat l’hem de tenir tots”. En aquest sentit, Pascal ha defensat a Jordi Sànchez, “com a únic candidat sobre la taula”. “Això ha de poder ser compatible amb la creació d’un govern estable”, ha seguit. En aquesta línia, Pascal ha descartat un altre candidat, però ha assegurat que “si s’escau, escollirem de forma consensuada el candidat nou, per nosaltres no quedarà. Serem generosos”, ha dit.

Barcelona, 12 de març de 2018