Xuclà aconsegueix els propòsits per aprovar una Proposició no de Llei que insta al Govern a frenar aquesta pràctica

El coordinador de diputats i senadors del Partit Demòcrata al Congrés i president de la Comissió de Discapacitat, Jordi Xuclà, ha defensat aquest dimarts una Proposició no de Llei per posar fi a la forçosa esterilització de persones amb discapacitat, especialment dones. “És un acte de violència, un atac als drets sexuals i reproductius i moltes vegades es practica sense el consentiment de la persona”, ha expressat el diputat. La iniciativa s’ha aprovat amb 22 vots a favor, 14 abstencions i cap vot en contra.

Xuclà ha destacat que aquesta iniciativa està profundament inspirada en una proposta de la fundació CERMI. “L’esterilització té un biaix de gènere, que es constata, a més, en el fet que la majoria dels afectats són dones, que lluiten contra una doble discriminació”, ha apuntat. En aquest sentit, el diputat afirma que “aquesta pràctica incideix en el desenvolupament fisiològic de la dona en termes de creixement, menstruació i desig sexual, i suposa un dany de la identitat personal, nega el seu dret a la maternitat i facilita l’explotació sexual” .

Per tot això, Xuclà ha defensat que “s’han de garantir els plens drets per a persones amb discapacitat, incloent-hi drets sexuals i reproductius”, i ha afegit que “la tolerància amb l’esterilització es tradueix en una mutilació dels drets de les dones”. Així mateix, la iniciativa planteja adoptar mesures per reparar a les persones, majoritàriament dones i nenes, que han estat víctimes d’esterilització forçosa.

Madrid, 13 de març de 2018