El portaveu del Partit Demòcrata exigeix al Govern espanyol que “obri el diàleg polític” i que “faci tot el possible” per alliberar els presos

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha assegurat aquest dimecres que “la decisió alemanya és una oportunitat per rectificar, tinguin el coratge polític de fer-ho”. Així ho ha expressat en la seva pregunta al ministre de Justícia, Rafael Catalá, a qui ha demanat la seva valoració sobre la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein de posar el president Puigdemont en llibertat i descartar el delicte de rebel·lió. Després de la decisió del tribunal, Campuzano ha exigit al Govern espanyol que “obri el diàleg polític” i “facin tot el possible ara alliberar els presos”.

“Aquest ha estat un cop terrible a tota l’estratègia política i judicial del Govern, i qüestiona el relat fal·laç de violència amb la qual justifiquen la rebel·lió i la presó per a gent innocent”, ha dit Campuzano, qui ha insistit que “construir aquest relat polític és extremadament irresponsable i perillós”.

“La democràcia a Espanya s’està deteriorant, s’estan vulnerat drets fonamentals, la seva imatge internacional està degradada i aquesta legislatura està esgotada”, ha destacat el portaveu demòcrata. En aquest sentit, Campuzano ha recordat a Catalá que el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha instat l’Estat a garantir els drets de Jordi Sànchez, qui ha de ser investit President divendres que ve. “Els ciutadans tenen la percepció que la Justícia a Espanya no és independent, i a Catalunya hi ha la convicció que el que es practica és venjança”.

Finalment, Campuzano ha demanat a l’Executiu de Rajoy que “assumeixi les seves responsabilitats” perquè “ha estat la seva incompetència i negligència la que ens ha portat a aquesta situació, depèn de vostès començar a canviar-la”.

Madrid, 11 d’abril de 2018