El coordinador de diputats i senadors al Congrés, Jordi Xuclà, remarca la necessitat de “tenir un cens real i actualitzat del vot exterior”, i denuncia “la mala operativitat de la Llei Electoral vigent”

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest matí la moció presentada pel Partit Demòcrata al Congrés sobre les greus limitacions de l’exercici del dret fonamental de vot dels ciutadans residents a l’estranger. El coordinador de diputats i senadors al Congrés, Jordi Xuclà, ha criticat la mala operativitat del sistema de vot a l’exterior, des de l’última modificació de la llei, l’any 2011.

És per això que Xuclà va interpel·lar el ministre d’Exteriors fa unes setmanes, i ha urgit en la necessitat de “tenir un cens real i actualitzat del vot exterior”, així com la necessitat de definir “qui representa els ciutadans residents a l’estranger i on se’ls representa” perquè, ha seguit, “ens hem trobat casos de ciutadans que no han pogut votar per falta d’informació o per desconeixement de l’aplicació de la llei”.

“Hem d’afrontar una reforma del sistema electoral ràpida, concreta i específica, referida al dret de vot dels ciutadans a l’exterior”, ha explicat el coordinador de diputats i senadors. En aquesta línia, Xuclà ha assegurat que “molts ciutadans residents a l’exterior no han pogut votar, i això per algunes Comunitats Autònomes és un problema perquè el vot exterior pot ajudar a decantar els resultats”, ha reblat Xuclà, que ha lamentat que “l’actual sistema electoral ha privat un dret fonamental, com el de vot, la participació política de molts ciutadans”.

Madrid, 12 d’abril de 2018