La portaveu del PDeCAT apunta que “els murs que s’aixequen des de Madrid no els fem nosaltres”

La portaveu del Partit Demòcrata i membre de l’executiva, Maria Senserrich, ha assegurat que “hem de fer compatible la necessitat de formar govern amb l’escenari de no normalitat en què ens trobem”. “Tenim un termini i treballarem incansablement perquè es formi govern, però els murs que s’aixequen des de Madrid no els fem nosaltres”, ha afirmat Senserrich, que ha reiterat un cop més que “no volem anar a eleccions”. La portaveu del PDeCAT també s’ha referit a l’entrevista d’ahir del president Carles Puigdemont a TV3 i ha destacat que “ens agrada veure’l fort i amb aquesta contundència a la que ens té acostumats”.

Senserrich, que ha comparegut després de la reunió de l’executiva nacional, ha recordat que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja fa sis mesos que són en presó preventiva, i ha posat en valor la manifestació celebrada ahir a Barcelona amb el nom ‘Us volem a casa’. “Va ser una manifestació transversal que demostra, un cop més, que som un moviment pacífic, i que contrasta amb el relat inventat de Llarena, que diu que hi ha violència a Catalunya i que els independentistes som violents”, ha afirmat la portaveu. I ha afegit: “la manifestació és un clar exemple d’un moviment pacífic que va més enllà de l’independentisme; és un moviment que defensen tots els demòcrates que volen que hi hagi democràcia i que es mantinguin els drets dels polítics empresonats i exiliats”. Senserrich també ha fet referència als empresonats que aquesta setmana s’hauran de presentar davant del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional i ha assegurat: “se’ls acusa reiteradament d’uns fets inventats, perquè no hi ha violència, no hi ha rebel·lió”. “Demanem un cop més l’alliberament d’aquestes persones que, constantment, se’ls hi estan vulnerant els seus drets”, ha sentenciat.

La portaveu del PDeCAT també s’ha referit al procés de primàries de cara a les eleccions municipals del maig de l’any vinent. En aquest sentit, la portaveu del PDeCAT ha apuntat que “treballem intensament per les eleccions municipals” i ha posat en valor les 435 alcaldies que té el partit a tot el territori.

El Partit Demòcrata també ha acordat instal·lar una caseta a la propera Feria de Abril i organitzar dinars i sopars solidaris que serviran per recaptar fons per la caixa de solidaritat pels presos i exiliats. Senserrich també ha anunciat que el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, es farà un acte a la seu del PDeCAT amb la participació del conseller de Cultura, Lluís Puig, des de Bèlgica.