La coordinadora general del Partit Demòcrata destaca la importància de formar Govern i “no haver sucumbit a les pressions autoritàries que hem rebut”

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, la presidenta del partit, Neus Munté, i la presidenta del Consell Nacional, Mercè Conesa, s’han reunit avui amb el president Carles Puigdemont a Berlín per abordar els propers passos a seguir i compartir els detalls de la investidura de Quim Torra. Durant la trobada, també s’ha garantit la plena disposició del Partit Demòcrata a contribuir amb el nou Govern per tal d’aixecar l’aplicació de l’article 155 i recuperar les institucions.

Després de la reunió, la coordinadora general Marta Pascal ha assegurat que el Partit Demòcrata “té gent preparadíssima, amb voluntat de suma i ganes de treballar pel país en tot allò que faci falta”. Pascal considera que la formació del nou Govern es farà “amb ordre i celeritat. Hem sigut conscients que el país necessitava un govern, però no hem volgut sucumbir a les pressions autoritàries que hem anat rebent”, ha dit.

En aquesta reunió també s’ha parlat de la internacionalització de la causa catalana, tasca que lidera el president Carles Puigdemont. “Valorem moltíssim –ha assegurat Pascal- que la feina que està fent el president Puigdemont des de l’espai internacional tingui una continuïtat, una coherència amb la defensa de les institucions d’autogovern”. La coordinadora general del Partit Demòcrata ha afegit que “allò que a l’Estat espanyol es diu que és una causa de rebel·lió i violència, nord enllà, a Europa, s’entén com una causa democràtica”.