La coordinadora general del PDeCAT clausura a Vic la Convenció ideològica de la JNC

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha retret als partits que donen suport al 155: “No era un problema de noms. El que no accepten és la majoria independentista al Parlament. Ja n’hi podem anar posant: Puigdemont, Sànchez, Turull o el mateix Torra. El bloc del 155 no vol entendre que hi ha una majoria sòlida de diputats independentistes. Però la foto de l’1-O i el 21-D dóna una solidesa extraordinària a la voluntat de ser Estat i això no ho desfà cap discurs per més vehement que sigui”.

“Alguns pensen –ha afegit la coordinadora general del PDeCAT- que el catalanisme té quatre dies, que la Generalitat la va crear la Constitució, que aquest fil roig del nostre autogovern l’esborren amb 4 sentencies del Tribunal Constitucional. I s’equivoquen. Els costa entendre la nostra persistència i perseverança. Ens ho haurem de guanyar. Però ho farem per tanta gent que no pot ser aquí avui”.

Pascal ha fet aquestes declaracions durant la clausura de la Convenció Ideològica que la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha celebrat aquest cap de setmana a Vic, on ha tingut un record per a tots els consellers presos i exiliats. La coordinadora general del PDeCAT ha felicitat la JNC per “haver trencat la barrera de les etiquetes, les contradiccions i desacomplexar-vos. Construir una societat millor no és un regal i en un moment en què el país té fulls en blanc per omplir és més necessària que mai aquesta voluntat transformadora i de canvi”.

Malgrat les dificultats, Pascal ha expressat la confiança en què “l’independentisme sabrà sobreposar-se. Amb determinació, diàleg honestedat, conviccions, coratge, dignitat, responsabilitat… De tot això ens hem d’amarar. Si ho fem així, qualsevol obstacle el podrem superar i acostar-nos al somni que tenim a tocar”.

Pascal també ha explicat que el Partit Demòcrata treballa per ser “més ampli, amb més gent, més obert i més ambiciós… capaç de trencar esquemes i sortir dels clixés tradicionals. Aquest és el gran repte que tenim com a organització”. Per assolir-ho, la coordinadora general aposta per “refer aliances, definir-ne de noves, portar la contrària a algunes idees que hem defensat tradicionalment i que ara cal matisar i relligar-ho amb una ferma voluntat transformadora”.

La clausura de la Convenció ideològica de la JNC també ha anat a càrrec del secretari general de l’organització política juvenil i diputat del PDeCAT al Congrés, Sergi Miquel, que ha denunciat “la involució democràtica de l’Estat espanyol”. Miquel també ha situat el missatge “de defensa dels drets individuals i col·lectius que ha sortit de la Convenció ideològica de la JNC com el millor homenatge que podem fer als que la van fundar, a tots aquells que hi han militat en aquests 38 anys però sobretot el millor regal a aquells que han donat la seva llibertat per la llibertat del país”.

“Som aquí –ha dit el secretari general del JNC- perquè ells hi van ser en el seu moment. Avui fem una aportació a la lluita per les llibertats individuals i col·lectives del país que es en definitiva la lluita per una societat millor. És el millor favor que podem fer a Carles Puigdemont, Quim Forn, Josep Rull i Jordi Turull. No els oblidarem mai”.

Miquel ha fet una valoració molt positiva de la Convenció ideològica de la JNC que, segons el secretari general, “permet a l’organització reubicar-se en un espai molt potent, trencant esquemes i disposats a anar endavant”.