Bel reclama al Govern espanyol el traspàs de la gestió de l’aeroport de Barcelona a la Generalitat

per Nerea Martí Ayuso,

Bel reclama al Govern espanyol el traspàs de la gestió de l’aeroport de Barcelona a la Generalitat


El portaveu de Foment del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, ha interpel·lat aquest dimecres el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per reclamar-li el traspàs de la gestió de l'aeroport de Barcelona a la Generalitat. "Hi ha voluntat per part del Govern espanyol perquè aquesta gestió es pugui ubicar al voltant de Catalunya i pugui fer d'aquest un aeroport competitiu?",ha preguntat el diputat al Ministre, qui per primera vegada ha reconegut una falta d'inversió a Catalunya.

 

"Li demanem conèixer quines actuacions impulsarà el seu Govern a Catalunya, i li aconsello el mateix que al seu antecessor: no prometin tant i siguin rigorosos en els seus plantejaments", ha dit Bel, que ha criticat la falta de compromís del Govern espanyol. "Quin pressupost pensen aplicar? Quins terminis d'execució i finalització aplicaran? Ens preocupen moltes infraestructures que acumulen anys i anys de retard ", ha afegit el diputat del PDeCAT, abans d'exigir que els Pressupostos "reflecteixin una inversió territorialitzada proporcional al PIB que aporta Catalunya".

 

Bel ha posat múltiples exemples d'inversions pressupostades i no territorialitzades, entre elles el tram de l'A-7 sense construir, el desenvolupament de Rodalies, el Corredor del Mediterrani o la gestió de l'Aeroport del Prat, així com els plans per als aeroports de Girona i Reus. El diputat per Tarragona també ha recordat el compromís del Govern espanyol de no renovar la concessió de l'autopista AP-7, "però ens queda saber com es gestionarà i qui s'ocuparà del seu manteniment".

 

"Veiem molt bones intencions però molt poques concrecions", ha finalitzat el portaveu de Foment del PDeCAT.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat