Cleries avisa Sánchez: “Torni al diàleg i als compromisos de la moció de censura”

per Nerea Martí Ayuso,

Cleries avisa Sánchez: “Torni al diàleg i als compromisos de la moció de censura”


El portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, ha acusat Sánchez "d’estar atrapat" per les eleccions andaluses i acomplexat pel PP, Ciutadans i Vox. "Atrapat pels que només saben proposar el 155, contraris a tot el que no sigui la sacrosanta unitat d'Espanya i la submissió al postfranquisme", ha destacat Cleries, qui ha demanat a Sánchez que "torni al diàleg i als compromisos de la moció de censura", i li ha exigit que decideixi entre "el PSOE del 155 o el del diàleg. Amb el diàleg ens trobarà", ha dit. 

 

"Demana un consens del 75%? Li oferim un 80%", ha explicat Cleries, que ha recordat que la celebració d'un referèndum acordat té aquest suport en la societat catalana: "tenim aquesta proposta i aquest suport enfront de les zero propostes del seu govern". Cleries ha denunciat que l'Estat espanyol "té a les presons presos polítics, en presó preventiva sense judici des de fa més d'un any, quatre d'ells en vaga de fam, i amb una clara violació dels seus drets fonamentals". I ha avisat que Europa "haurà d'actuar en conseqüència", davant un Estat espanyol que "pateix una degradació profunda de l'Estat de dret i del sistema democràtic". Cleries ha insistit que no es pot contraposar "independència a convivència" perquè "simplement és una indecència", i ha advertit que "l'únic que és garantia de convivència és la democràcia". Així mateix, ha recordat que el conflicte és "entre Espanya i Catalunya" i en cap cas "entre catalans".

 

El portaveu del PDeCAT ha retret a Sánchez que el Govern espanyol enviés a membres del Govern de Catalunya unes cartes sobre una presumpta deixadesa de funcions. "L’Executiu espanyol pot reclamar per desistiment de funcions quan s'ha deixat col·lapsat l'aeroport del Prat en moments de màxima afluència? O quan hi ha inversions compromeses en infraestructures que porten 25 o 30 anys de retard? O amb un Tribunal Constitucional que té pendents de resoldre recursos d'empara que afecten el respecte de drets fonamentals, amb més d'un any de retard? ", ha assenyalat el senador, que considera que això sí que és desistiment de funcions i de responsabilitats.
 
Sobre el Consell de Ministres a Barcelona del proper divendres 21 de desembre, Cleries ha exigit al president del Govern espanyol que es reuneixi amb el president de Catalunya i amb el Govern dels 7 milions i mig de catalans i catalanes, "en una cimera entre governs per parlar globalment de polítiques socials, econòmiques, culturals ... I del dret d'autodeterminació ". "Si no vénen per parlar de tot no té sentit que vinguin", ha etzibat.
 
En el torn de rèplica, Cleries ha assegurat que no s’han respectat els resultats de les eleccions del 21D a Catalunya perquè “si així fos, avui el president de la Generalitat seria Carles Puigdemont, i no es vulnerarien els drets dels diputats escollits democràticament”.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat