David Bonvehí, nou president del Partit Demòcrata

per Mireia Prat,

David Bonvehí, nou president del Partit Demòcrata


La candidatura encapçalada per David Bonvehí, a la presidència, i Míriam Nogueras, a la vicepresidència, ha guanyat amb el 65% dels vots dels associats després de la celebració de la primera Assemblea Nacional del Partit Demòcrata.

La nova direcció executiva nacional del Partit Demòcrata la completen Ferran Bel, Montserrat Candini, Maria Senserrich, Marc Castells, Vanessa Farré, Lluís Soler, Lluís Font, Dolors Tella, Meritxell Ruiz, Xavier Fonollosa, David Font, Genís Boadella, Lluís Guinó, Josep Tarín, Marc Solsona, Albert Alins, Lourdes Ciuró, Dídac Nadal, Albert Piñeira, Susanna Rivero, Francina Vila, Pere Soler, Maria Àngels Planas, Antoni Postius, Meritxell Budó, Carles Agustí, Joan Pere Gómez i Montse Morante.

El nou president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha reivindicat, en la seva primera intervenció com a president, que  “tenim un capital polític que no té ningú més, i per tant, hem de deixar de  dir-nos que ‘ni un pas enrere’ i fer passos endavant”. “Aquests passos han de ser pactats i consensuats amb les altres forces  polítiques independentistes”, ha dit Bonvehí, que ha afegit que “hem de trobar espais on pactem com  exercir el dret a l’autodeterminació”. “Des del govern es fa, des del partit  també ho hem de fer”, ha assegurat. Bonvehí també ha fet referència a la nova plataforma creada del president Puigdemont: “Es pot ser del PDeCAT i de la Crida Nacional. És més, si ets del  PDeCAT, has de ser de la Crida”, ha sentenciat.

A l’acte de cloenda de l’Assemblea Nacional del Partit Demòcrata també hi ha intervingut el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont.  A través d’un vídeo des d’Alemanya, ha dit: “L’objectiu que ens va portar a militar a  CDC i després associar-nos al PDeCAT és el progrés social i nacional de  Catalunya, i no vol dir cap altra cosa que treballar pel progrés de totes les  persones que viuen i volen viure a Catalunya”. “Aquesta és l’actitud amb què fem política, i en volem continuar fent”, ha subratllat.

També ha intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha posat en relleu que “el focus d’aquest país és exercir el seu  dret a l’autodeterminació”. “Ho vam  fer l’1 d’octubre i el 27 d’octubre, i ara ho hem de fer efectiu”, ha apuntat Torra, que ha subratllat que “no  hem d’estar ni per davant ni per darrere de la gent, hem d’estar al seu costat”. “Si perdéssim les seves esperances i  somnis, res del que hem fet tindria sentit”, ha sentenciat.

Per la seva banda, el 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet la següent reflexió: “potser no hem de parlar de  tants passos enrere i ens hem de concentrar en com fer passos endavant”. I ha conclòs: “L’èxit d’aquest projecte  s’aconseguirà si les passes endavant es fan en la bona direcció”.

L’acte també ha comptat amb la visita i intervenció de l’exprimer ministre escocès, Alex  Salmond, que ha desitjat sort en la lluita per la llibertat de Catalunya. També s’ha fet un acte d’homenatge a les persones que van fer possible l’1-O amb un record especials pels presos polítics i exiliats. Barcelona, 22 de juliol de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat