El Partit Demòcrata presentarà demà una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat

per Mireia Prat,

El Partit Demòcrata presentarà demà una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat


El Partit Demòcrata presentarà demà al Congrés dels Diputats una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat. Així ho ha anunciat el portaveu al Congrés, Carles Campuzano, després d’una reunió de treball de la direcció del partit encapçalada per David Bonvehí i Míriam Nogueras amb el secretari d’Organització i portaveu d’Economia al Congrés, Ferran Bel; el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries; els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra i el grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament: “Avui constatem que l’oferta que planteja el govern socialista està molt lluny d’allò que permetria que el Partit Demòcrata no presentés l’esmena de devolució. Per tant, demà presentarem una esmena de devolució”, ha anunciat. “Hem volgut mantenir la decisió oberta aquesta setmana perquè el diàleg és la nostra aposta. Estem convençuts que un conflicte polític només es pot resoldre a través del diàleg”, ha explicat Campuzano. 

 

El portaveu al Congrés ha recordat les condicions que ha posat sempre el Partit Demòcrata sobre la taula per un vot afirmatiu als comptes: “diàleg bilateral entre governs i diàleg multilateral multipartidista amb presència d’un relator”, una oferta que ha assegurat que “continua oberta”. Així, Campuzano ha avisat al govern espanyol que es poden fer enrere en la presentació de l’esmena a la totalitat si hi veuen un canvi de posició: “El partit socialista i el govern espanyol tenen marge per tornar a posicions que semblava que havien tingut aquests darrers dies. Fins al darrer moment tindrem la porta oberta a no presentar l’esmena, dependrà de la voluntat del govern espanyol”. A més, també ha assegurat que “la mà estesa per construir aquests espais de diàleg”hi serà fins dimecres, el dia que s’ha de votar la tramitació dels comptes. 

 

Amb tot, Carles Campuzano ha lamentat que sembla que el president Sánchez no vulgui aprovar els pressupostos de l’Estat i l’ha animat a apostar per la via del diàleg. “En els darrers dies, el govern espanyol reconeixia la dimensió política del conflicte i semblava que estava d’acord amb l’existència del relator independent. Aquesta és la línia amb la qual el govern socialista ha de ser coherent”, ha expressat. “Un nombre majoritari d’espanyols aposta pel diàleg polític. Convidem al senyor Sánchez que no abandoni el camí del diàleg que li ofereixen els partits independentistes perquè és el que millor resol el conflicte polític a Catalunya”, ha conclòs. 

 

Barcelona, 7 de febrer de 2019

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat