Ferran Bel: “En la situació actual, no veig possible que el PDeCAT pugui votar a favor dels pressupostos”

per Mireia Prat,

Ferran Bel: “En la situació actual, no veig possible que el PDeCAT pugui votar a favor dels pressupostos”


El portaveu econòmic del Partit Demòcrata al Congrés i secretari d’organització, Ferran Bel, ha descartat el vot a favor dels diputats del partit al projecte de pressupostos presentat pel PSOE i Podemos. “En la situació actual, si no  canvia res, jo no veig possible que el PDeCAT pugui votar a favor dels  pressupostos”, ha assegurat en roda de premsa. I ha afegit dues qüestions clau per al seu suport: que els pressupostos estiguin “enfocats en la situació dels presos i la possibilitat de decidir el  futur d’aquest país”. “El president  Sánchez hauria de ser honest amb Catalunya i presentar una proposta conreta,  però ara no estem en aquest escenari”, ha lamentat Bel.

El diputat al Congrés també ha matisat que la proposta que faci el govern espanyol ha de ser “factible i assumible” i s’ha mostrat convençut que l’executiu de Sánchez té la competència de pactar un referèndum acordat per a Catalunya. En aquest sentit, ha destacat la voluntat de diàleg per part del Partit Demòcrata: “Evidentment  seurem a dialogar i el primer que posarem sobre la taula és la situació dels  presos polítics. No hem de posar cap tipus de limitació al diàleg”.

Malgrat això, ha remarcat algunes declaracions de ministres espanyols en sentit contrari, com la portaveu del govern dient que l’1 d’octubre hi va haver ‘fake news’ o quan el ministre Borrell exclou el president de la Generalitat d’una cimera internacional que es feia a Barcelona. “Si  la senyora Calvo ha dit que a Escòcia no hi va haver un referèndum pactat,  tothom entendrà el nostre poscionament”, ha justificat a mode d’exemple.


L’increment del salari mínim, a través de reial decret

Tot i que no es voti a favor dels pressupostos, Ferran Bel s’ha mostrat favorable a algunes propostes, com l’increment del salari mínim interprofessional. En aquest sentit, ha recriminat al PSOE que utilitzi els pressupostos per introduir mesures que es poden aprovar a través de reials decrets, de manera molt més ràpida. “L’increment del salari mínim el pot  aprovar el consell de ministres la setmana vinent, i si ho fa, nosaltres li donarem  suport. El PSOE està posant mesures que no haurien d’anar necesàriament als  pressupostos per forçar algú que si no els vota, vagi en contra de l’increment  del salari mínim”, ha destacat.

A més, també ha lamentat que els pressupostos no contemplin un percentatge d’inversions a Catalunya proporcional a l’aportació del PIB català al conjunt de l’estat espanyol. “Jo li demanava al ministre de Foment que s’assolís  aquesta xifra i aquest compromís no s’ha manifestat”, ha expressat.Barcelona, 11 d’octubre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat